Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezt mártsd a csokiba!

17
dec.
0 Komment

Hogy ne mérgezzük magunkat vegyszerekkel, adalékanyagokkal, élelmiszeripari mérgekkel, egész évben fontos, télen azonban különösen megnő a citrusfélék jelentősége. A déligyümölcsök közül a  narancsnak és a citromnak nemcsak a levét és húsát, de a héját is használjuk.

A gyümölcsök héja azonban alkalmatlan emberi fogyasztása, mert szüret után a citrusféléket a hosszú szállítási idő miatt viasszal és sokszor gombaölő szerekkel is kezelik.

A kezeletlen héjú gyümölcs ilyen eljáráson nem esett át, bátran használhatjuk.  Áztatni, súrolni nem szükséges, elegendő alaposan leöblíteni.  Reszelt citrom- vagy narancshéjat, kandírozott narancs- és citromhéjat, limoncellót, lekvárt, csatnit, illetve minden olyan ételt és italt, amibe héjastul tesszük a gyümölcsöt, csak kezeletlen héjú gyümölcsből készítsünk! A felaprított vagy lereszelt héj jól tűri a fagyasztást is.

Hol kapható?


Culinaris

A két, ún. nagy üzletben van kezeletlen héjú narancs és citrom is, a Hunyadi utcai üzletben ezek a termékek nincsenek készleten.

 A Capriról származó, vastag héjú citrom, 2.290 Ft/kg-os áron, a lécitrom 1.390 Ft/kg áron kapható.

A narancs 1.190 Ft/kg. Az összes citrusféle megvásárolható a Culinaris webshopban is.

Üzletek: Budapest, 1055 Balassi Bálint u. 7. és Budapest 1038 Perc u. 8.

www.culinaris.hu

 

Dolce Vita Konyha Webshop

Az éretten szüretelt, édes, kézzel válogatott, kezeletlen héjú, Calabriaból való, navel fajtájú narancsot tíz kilós kiszerelésben lehet megvásárolni. Ára: 6.990.- Ft

Várható szállítás: 2013. december 16.  Személyes átvételre is van lehetőség, a Dolce Vita Bor&Delikát üzletben (Budapest, 1116 Tas vezér u. 16.).

Legközelebb januárban lesz ismét rendelhető!

www.dolcevitakonyha.hu

 

 

Delicia Gourmet&More

Ebben a delikáteszben egész évben van kezeletlen héjú gyümölcs. Narancsból lénarancsot tartanak. A gyümölcsök kilós kiszerelésben vásárolhatók meg, áruk a kéthetenkénti egyéni beszerzéstől függően 1.500 Ft/kg - 2.500 Ft/kg között mozog.

Karácsony előtt még érkezik szállítmány!

Üzlet: Hegyvidék Központ, XII. Apor Vilmos tér 11-12. (-1 szint, 7 üzlet)

 

Biobarlang webáruház

Az olasz bio lénarancsnak  690 Ft kilója, a Valenciából importált bio narancs 890 Ft/kg. Ebből a spanyol narancsból öt kiló feletti vásárlás esetén 10% kedvezmény jár.

A bio citrom török, 790 Ft-ba kerül kilója.

www.biobarlang.hu

 

Naturexpress webshop

A webáruházban kétféle bio narancsot vásárolhatunk. A származási helyet nem tüntetik fel, félkilós és kilós kiszerelésben vehetjük meg a bio lénarancsot, 486.- Ft/0,5 kg illetve 970.- Ft/kg áron.  A bio narancs ára 476.- Ft/0,5 kg illetve 954.- Ft/kg.

Kellemes meglepetés, hogy bio citromot darabonként is vehetünk, 395.- Ft-ért. Fél kiló bio citrom 404.- Ft-ba, egy kiló 805.- Ft-ba kerül.

Az idei utolsó kiszállítás a 2013. december 16-ával kezdődő héten lesz!

www.naturexpress.hu

 

 

 

csokista

blogavatar

Van-e élet a csoki után? Igen, mondom én hat benne/vele töltött év után. Már nem csokizom össze minden nap a kezem, de kóstolom, látom, szimatolom, néha csinálom is. És igen, akarok róla beszélni. Wagner Bea csokista@gmail.com