AJÁNLÓ
 
12:37
2013. 11. 17.
Hogy ne mérgezzük magunkat vegyszerekkel, adalékanyagokkal, élelmiszeripari mérgekkel, egész évben...
A bejegyzés folyatódik
 
12:37
2013. 11. 17.
Amikor Beával elkezdtünk gondolkodni azon, melyik sütemény legyen az, amit jártunkban-keltünkben...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Van kedvenc bögréd? Muti!

17
nov.
0 Komment

Ha van valami, amivel ki lehet kergetni a világból, az a minden évben legalább egy macamagazinban, macaportálon, macabárhol leírt „nincs is jobb dolog a ködös, nyirkos, hideg novemberi délutánokon, mint egy jó könyvvel és egy bögre forró csokoládéval bekuckózni a kedvenc fotelunkba". A forró fürdőt a kád szélére biggyesztett illatmécsesekkel meg sem említem, mert akkor ki kéne térnem a stresszmentes karácsonyra és arra is, milyen idióta tippeket kapunk arra vonatkozóan, hogyan sminkeljük magunkat üdére és ragyogóra szenteste, két pontypatkó panírozása között.


Persze nem magával az időtöltéssel van bajom, a fotellel, a forró csokival, a kuckózással és a jó könyvvel sincs gond, a találós kérdés az, akkor mivel van, ugye, de a Nőkongresszusnak már vége, úgyhogy haladjunk, elvtársnők.


Szóval, a bögre. A bögre ki- és megkerülhetetlen, a háztartási eszközöknek ha nem is az omegája, de előkelő helyet foglal el a toptenben. Néhány éve ciki bögrét ajándékozni, szerintem nem az, persze nem a bivalybasznádi búcsú céllövöldéjében, három pálcán himbálódzó, a gyors kiégetéstől hajszálrepedéses, „igyunk, vazze!" felirattal ellátott mázas kerámia készségre gondolok.


Kedvenc bögréje mindenkinek van. Szeretjük, akkor is, ha csempe a széle, esetleg repedt. Kicsit szégyelljük, mert macis, ezért csak akkor vesszük elő, ha egyedül vagyunk és nagyon anyásak. Pöttyös, csíkos. Piros szívecskés. Csilliókba került és egy aukción vettünk. Fruttikba került és a bolhán vettük, de vehettük volna egy aukción is. Kaptuk. Tőle. Anyutól, tesótól. Azt sem tudjuk, honnan van.
Nekem is van. Több is, most éppen négyen vannak versenyben:


A Hóemberes


Karácsonyi bögre kell és kész. Lehet angyalkás, Mikulásos, hópelyhes, tökmindegy. Kell.


Az Ezeréves


Főként ovisteát iszunk belőle, és rendületlenül áztatjuk a háztartási kekszet.


A Misszpicsás


Kizárólag forró csokizásra.


A Cselédlány


Reggel, délben, este. Kávé és croissant. Délután kávé és keksz. De befogjuk napközben is, ebben viszünk vizet, hogy rálöttyintsünk a karácsonyi kaktuszra, ezzel veszünk ki a tészta főzővizéből, és ha nem akad más a kezünkbe, ebben csináljuk meg a habarást.

Muti a Te kedvenc bögrédet! Küldj egy képet róla a csokista@gmail.com e-mail címre, ha van róla vicces vagy megható történeted, írd le pár szóban. Ha nincs, nem baj, akkor annyit írj le, miért ez a kedvenc bögréd. A bögréket közzétesszük a facebook oldalunkon, a legjobban tetsző bögre tulajdonosának pedig 2013. december 23-án este meglepetést hoz a Jézuska. Hajrá, hajrá! 



csokista

blogavatar

Van-e élet a csoki után? Igen, mondom én hat benne/vele töltött év után. Már nem csokizom össze minden nap a kezem, de kóstolom, látom, szimatolom, néha csinálom is. És igen, akarok róla beszélni. Wagner Bea csokista@gmail.com